Zelfstandig trainer worden

Net je HBO afgerond en werkelijk waar geen idee wat je nu precies wilt gaan doen? Misschien wil je wel het trainersvak in? Misschien word je wel heel geïnspireerd van het ontwikkelen van andere mensen. Als je energie krijgt om bepaalde dingen bij te leren aan mensen, dan is een trainer opleiding zeker wat voor jou. Met een dergelijke opleiding worden je vaardigheden aangeleerd om als zelfstandig trainer in de grote wereld aan de slag te gaan. Je ontvangt een officieel certificaat indien je deze opleiding met succes afrond. Wat leer je allemaal tijdens de trainer opleiding?

Nieuwe vaardigheden

Enkele van de nieuwe vaardigheden die je aangeleerd worden zijn onder andere: je leert om te gaan met verschillende weerstander van jezelf, maar ook zeker die van een ander. Een andere belangrijke vaardigheid die je leert is dat je leert om op jezelf te reflecteren als trainer. Zo weet je precies wanneer je een verkeerde inschatting hebt gemaakt of wanneer dit een fout is geweest van een ander. Tot slot leer je het ook om een trainingsprogramma op te zetten waar een goede en duidelijke structuur in zit voor degene aan wie je les geeft.

Examen en diploma

Aan het eind van de trainer opleiding dien je een examen af te ronden om het officiële certificaat in ontvangst te nemen. Het examen zelf bestaat uit een eind opdracht en een evaluatiegesprek waarop je beoordeeld wordt op verschillende aspecten. Je dient je hierbij te verdedigen over je verrichte acties tegenover de examinator. Indien je hiervoor slaagt ontvang je een erkend post-hbo diploma dat is afgegeven door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland, of te wel het CPION.