Wat is een etagevloer en waar worden ze voor gebruikt?

Wanneer je een warenhuis of groot bedrijfspand hebt, kun je alsnog soms ruimte tekort komen. Een etagevloer kan dan de oplossing zijn. Met een etagevloer zorg je voor meer vloeroppervlak, ook al staat je ruimte al vol. Wil je het maximale uit je ruimte halen? Dan is de etagevloer de oplossing. 

Etagevloer 12 x 15 : 500 kg/m2

Meer ruimte met de etagevloer

Dankzij etagevloeren kun je het aantal vierkante meters in een ruimte verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Andere namen voor etagevloeren zijn mezzanine, entresolvloer, tussenvloer en verdiepingsvloer. Zie je deze termen dus ergens voorbij komen, dan slaat dit allemaal op hetzelfde product. Voorkom dus verwarring en maak kennis met alle synoniemen van etagevloeren. 

Etagevloeren zien we vaak in magazijnen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan grote woonwinkels. Deze hebben vaak gigantische magazijnen vol producten die veel ruimte in beslag nemen. Door etagevloeren te gebruiken, past er veel meer in zo’n magazijn. Zelfs als je pallets vol losse producten moet opslaan, is de etagevloer ideaal. Maar ook tafels, banken en stoelen kun je makkelijker opstaan als de hoogte in werkt.

Etagevloer 10 x 6 : 500 kg/m2

Draagkracht en materialen

Een etagevloer heeft een bepaalde draagkracht. Dit slaat op de hoeveelheid gewicht die een etagevloer kan dragen zonder door te zakken. Het is belangrijk dat je kiest voor een etagevloer met de juiste draagkracht. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je waren op de grond belanden of een deel van je warenhuis instort.