Solliciteren doe je zo

Wanneer je op zoek bent naar een baan kan dit heel spannend zijn. Je gaat solliciteren bij verschillende plekken. Bij het ene bedrijf gaat het solliciteren heel makkelijk en snel en bij het andere bedrijf gaat het solliciteren heel moeilijk.

Hoe kan ik het beste solliciteren?

Wanneer je gaat solliciteren wil je graag het goed doen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Wanneer je begint met solliciteren heb je natuurlijk een bedrijf nodig die werknemers zoekt. Probeer een bedrijf te vinden waarvan jij weet dat ze mensen zoeken. Als je dit hebt kijk naar de functies die beschikbaar zijn. Zit er niks tussen wat bij jou past qua uren of om een andere redenen? Dan is het beste om door te gaan naar het volgende bedrijf. Als je uiteindelijk de bedrijven die geen match zijn weg hebt gezet kun je doorgaan met de overgebleven bedrijven. Voordat je solliciteert is het belangrijk om te weten waar je solliciteert. Lees meer over het bedrijf. Lees over wat ze doen, hoe het werkt en lees ook in over jouw functie waarvoor je solliciteert. Bij de ene functie mag je bepaalde dingen niet doen en bij de andere functie mag je alles doen.

 Wanneer je genoeg hebt gelezen over het bedrijf en jouw functie kun je het bedrijf bellen. Het is zeker niet verplicht om te bellen sinds je ook kunt mailen. Vaak vinden bedrijven het ook fijner wanneer je ze een mail stuurt. Wanneer je ze een mail stuurt is het belangrijk om naar de spelling te letten. Wanneer er veel spellingsfouten zijn komt dit onprofessioneel over en slaan ze jou sneller over. Zorg ervoor dat je jouw geschreven mail nog een keer leest voordat je hem stuurt. Wat je niet moet vergeten is het toevoegen van jouw CV en eventueel motivatiebrief. Wanneer je dit niet stuurt weet het bedrijf niet veel over jou en jouw werkervaringen. Vaak willen bedrijven ook niet de moeite doen om jou hierover terug te mailen.

Als je uiteindelijk bent gaan solliciteren bij verschillende plekken hoef je nu alleen maar te wachten. Het ene bedrijf reageert heel snel en het andere bedrijf niet. Vaak gebeurd er dat je wordt afgewezen, maar je hoeft niet te treuren sinds er altijd nieuwe kansen zijn! Vraag eventueel waarom je bent afgewezen. Zo kan jij jezelf verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *