Remklauwen zijn een essentieel onderdeel in je remsysteem

Op het moment dat je het rempedaal indrukt, worden onder meer de remklauwen belast. Dit onderdeel is een cruciaal element van het remsysteem, waarover iedere auto beschikt. Naast dit onderdeel zijn er nog tal van andere onderdelen, die aan het remsysteem worden toegevoegd om de auto tot stilstand te kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld ook aan de remblokken en de remschijven. Een andere benaming van deze klauwen is remtangen. De verschillende onderdelen van het remsysteem moeten eens in de zoveel tijd vervangen worden, om gevaarlijke situaties te kunnen voorkomen. In dit artikel lees je hier meer over!

Geleidebussen

Zelf nieuwe remklauwen bestellen voor je auto

Vaak wordt gedacht, dat je voor het vervangen van remklauwen naar je autogarage moet gaan. Dit is echter niet correct! Veel goedkoper is het om het onderdeel vooraf op internet te bestellen. Er zijn diverse webwinkels, waar deze onderdelen te koop worden aangeboden. Let hierbij goed op het type klauwen wat je koopt en het merk waarvan deze zijn. Zo weet je zeker, dat de klauwen aansluiten op de rest van het remsysteem in je auto. Schakel waar nodig een specialist in, om je te laten adviseren over de verschillende mogelijkheden. Het is logischerwijs bijzonder vervelend, wanneer de remtangen niet blijken te passen.

Remtangen slijten relatief langzaam

Remklauw auto

Een groot voordeel aan de hedendaagse remtangen is het feit, dat deze relatief traag slijten. Enkel wanneer er veel vuil in de klauwen komt, zal dit onderdeel snel aan kracht verliezen en vervangen moeten worden. Veel mensen kiezen ervoor om de klauwen samen met de remschijven en remblokken te vervangen. Zo heb je het complete remsysteem vernieuwd! Dit is niet altijd noodzakelijk. Soms is het voldoende om de klauwen te vervangen, nadat de remschijven twee keer vernieuwd zijn. Wanneer heb jij de remtangen in je auto voor het laatst laten vervangen?