Online solliciteren

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe baan, zullen veel van uw sollicitaties online worden afgerond, hetzij rechtstreeks op een werkgevers website of via een recruitment bureau. Voordat u begint met zoeken naar een baan, moet u zich eerst voorbereiden om online sollicitaties te voltooien. Het vereist het verzamelen van alle informatie die u nodig hebt. Het zal gemakkelijker zijn om uw aanvragen in te vullen als u alle werkgelegenheid informatie van vorige werkgevers bij de hand hebt.

Bekijk de beste sites om te zoeken naar vacatures, hoe je je CV en sollicitatiebrief uploadt, de informatie die je moet verstrekken en tips over hoe je het sollicitatieproces stroomlijnen (bron: Premium Profiles).

Wat u moet doen

Om online te solliciteren en online sollicitaties te voltooien, heeft je internettoegang nodig, een e-mailadres om te gebruiken voor het zoeken naar een baan, een up-to-date cv, een sollicitatiebrief voor sommige vacatures, uw arbeidsverleden en uw beschikbaarheid om te werken als je solliciteert naar een parttime baan.

Ook, als onderdeel van de sollicitatieprocedure, moet u mogelijk een online werkgelegenheid test afleggen en bereid zijn om werkgelegenheid referenties te verstrekken.

Maak uw cv klaar

Voordat u op zoek gaat naar vacatures en het voltooien van online sollicitaties, heeft u een bijgewerkte versie van uw cv nodig die kan worden geüpload. Het kan ook nodig zijn een sollicitatiebrief te maken als u solliciteert voor een aantal banen.

Zorg ervoor dat uw cv uw huidige contactgegevens en werkgeschiedenis bevat. Sla uw cv op als yournameresume.doc, in plaats van met een algemene bestandsnaam zoals “cv.” Op deze manier zal de wervingsmanager u in contact brengen met het cv wanneer ze het bekijken. Zo geeft u uw cv en motivatiebrief een naam.

Zorg dat u een basisbrief klaar heeft staan die u kan aanpassen voor elke functie waarop u solliciteert. U moet altijd een sollicitatiebrief bijvoegen bij het solliciteren naar een baan, tenzij de vacature specifiek zegt dat niet te doen.