Koffie in Eindhoven is de beste van het land (volgens sommigen)

Geloof het of niet, maar de beste koffie van Nederland vind je niet in de hoofdstad of in het noorden. Nee, de beste koffie is in Eindhoven te vinden. Deze stad heeft een hoop te bieden op het gebied van winkelen en andere activiteiten, maar is ook nog de absolute winnaar als het een bakkie pleur betreft. Althans, dat is wat de inwoners van de stad zeggen.

De koffie in Eindhoven is zo goed omdat:

  • het bourgondiërs zijn die weten van goed eten en drinken
  • er zitten een paar van de beste leveranciers van bonen in de buurt
  • je betaalt nergens de hoofdprijs zoals in de hoofdstad
Van Krieken koffieservice

Leveranciers in de omgeving van Eindhoven

Een goede kop koffie begint bij de boon. Niemand kan een echt lekkere bak koffie maken zonder goede, smaakvolle en kwalitatief sterke bonen. De daadwerkelijke sterkte van de smaak kan variëren: sommige bonen zijn heel pittig en daardoor het beste te gebruiken voor espresso. Anderen zijn mild en zijn dus heerlijk in een latte. Het is altijd goed om meerdere keuzes te hebben dus je zult ook zien dat leveranciers in de omgeving van Eindhoven van alles te bieden hebben.

lekker kopje koffie

Machines en meer

De leveranciers bieden niet alleen bonen maar kunnen horeca ondernemers vaak ook helpen aan goede machines. Een goede machine is namelijk het halve werk. Hoe geavanceerder de machine, hoe meer soorten koffie ermee gezet kunnen worden. Een echte barista weet wel hoe je zo’n apparaat aan moet pakken.