Kerstpakketten: de meest gemaakte fouten

Ben jij de persoon die dit jaar de kerstpakketten gaat uitzoeken? Als je dit voor het eerst doet dan ben je misschien nog heel enthousiast, maar vergis je niet in wat een belangrijke taak dit is. Een goed kerstpakket kan de moraal van je personeel aanzienlijk verhogen. Een slecht kerstpakket daarentegen is echt een ramp en kan ervoor zorgen dat mensen de hele januari hartstikke chagrijnig zijn. Maak in ieder geval niet deze fouten.

Webshop

Eten en drinken is riskant

Geef alleen een pakket met drank of eten als je jouw medewerkers echt kent. Er zijn tegenwoordig veel verschillende leefstijlen waar veel verschillende diëten bij horen. Veel mensen eten vega, vegan of glutenvrij. Er zijn ook een boel mensen die door een allergie of auto immuunziekte veel niet mogen eten. Voor al die mensen is een pakket met voedsel zonde want er is oprecht een kans dat er niets in zit dat ze mogen eten. Dat wil je natuurlijk niet want dat zorgt alleen maar voor teleurstelling. 

Unisex

Hoe kleiner, hoe beter

Veel van ons denken vaak: hoe groter, hoe beter. Dat is met kerstpakketten dus niet het geval. Je denkt misschien dat een groot pakket vol met producten de voorkeur heeft, maar als die producten niet met zorg bij elkaar gezocht zijn dan maakt de grootte van het pakket ook niets meer uit. Ken je doelgroep. Een studentenbedrijf moet bijvoorbeeld niet allerlei deftige spullen in zo’n pakket stoppen. Vul het met dingen die jonge mensen echt nodig hebben.