Kapotte schoenzolen repareren met lijm? Lees deze tips!

Welk type schoenen je ook gebruikt, de zolen behoren altijd tot de belangrijkste onderdelen van je schoeisel. Mochten je zolen dus op een dag een beetje beginnen los te laten, dan weet je dat je actie moet ondernemen. Met losse zolen lopen is namelijk slecht voor je voeten en op den duur zelfs ook voor je heupen en rug. Bovendien neemt de kans met losse zolen toe dat het tot een valpartij leidt. Nieuwe schoenen kopen is om deze redenen evenwel niet altijd nodig. Je schoenzolen lijmen is namelijk meestal wel mogelijk, zeker als je hiervoor speciale schoenzolenlijm in huis haalt.

schoenzolen lijmen

Gebruik een van deze lijmsoorten

Wanneer je van plan bent met lijm je schoenzolen weer vast te maken, zorg er dan voor dat je een van de volgende lijmsoorten aanschaft en gebruikt:

  • Secondelijm
  • Industrielijm
  • Alleslijm

Volgens ingewijden is vooral industrielijm erg geschikt voor schoenzolen. Zorg er hoe dan ook voor dat je lijm van goede kwaliteit koopt, het liefst bij een gerenommeerde lijmspecialist. 

Zo gaat het daadwerkelijke lijmen in z’n werk

Minstens net zo belangrijk voor het resultaat als je keuze voor een bepaald type lijm is hoe je het lijmen daadwerkelijk aanpakt. Zo kun je bij de juiste aanpak de levensduur van je schoenen flink verlengen, terwijl je met een onzorgvuldige handelwijze juist je schoenen waardeloos zou kunnen maken. Afijn, wat je in ieder geval dient te doen is zorgen dat de te lijmen oppervlakken helemaal schoon en droog zijn. Zorg dus dat zelfs de kleinste stofdeeltjes en vetvlekjes verwijderd zijn. Wanneer je vervolgens aan de slag gaat met industrielijm, dan is het goed om te weten dat je aan een druppeltje per te lijmen oppervlak al genoeg kunt hebben. Heb je deze druppels aangebracht, druk de beide delen dan even tegen elkaar aan. Hierna kan de lijm uitharden en kun je de schoenen weer gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *