Je bedrijf zo goed mogelijk beveiligen

Werken in de transportsector is geen makkelijke opgave. De sector kent zware concurrentie en de werkdruk is hoog. Ik heb mijn hele leven in de transportsector gezeten, mijn grootvader begon een transportbedrijf, die mijn vader overnam en waar ik nu ook werk. De bedoeling is dat ik en mijn zussen het uiteindelijk ook overnemen, maar die tijd komt nog.

Werken in de logistieke wereld en goed leveren

Momenteel ben ik al voor delen van het bedrijf verantwoordelijk. Ik richt mij op de processen in de loods en het logistieke verkeer. Mijn zussen richten zich op het financiële gedeelte en de werving van nieuwe klanten. Dat is ook iets dat zij moeten doen, dat ligt mij niet zo. Geef mij maar het eerlijke en harde werk van elke dag de goederen zo goed mogelijk te leveren. Onlangs heb ik samen met het personeel opnieuw gekeken naar de leveringsvoorwaarden. Wij lieten ons daarin bestaan door een jurist. Die uiteindelijk ook de leveringsvoorwaarden voor ons opstelde

Gesprekje met het personeel

Je moet je voorstellen dat zo’n logistiek proces heel wat omvat. Elke dag maak ik een praatje op de loods met de loodsbaas. Gewoon een simpel praat over waar het goed gaat en waar het beter kan. Dat houd ik ook goed contact met de loods. Ik probeer zo goed mogelijk met het personeel in contact te blijven, dan merk je dat ze accepteren. Natuurlijk moeten ze gewoonweg hun werk verrichten, maar tevreden personeel zet net dat ene stapje extra. En dat is wat je uiteindelijk toch graag wilt. 

Beveiliging voor het bedrijf regelenZo vertelde de loodsbaas mij onlangs dat een aantal personeelsleden zich ’s nachts niet veilig voelden en dan voornamelijk bij het vertrekken na hun werkdiensten. Niet dat er iets vreemds gebeurd was, maar toch, je wilt dat je personeel zich veilig voelt. Een grote groep begint om 16.30u te werken en zijn dan vroeg in de nacht klaar. Om hen een veilig gevoel te geven nam ik contact op met een beveiligingsbedrijf in Enschede. Ik kreeg netjes uitleg over de mogelijkheden en wist daar een goede samenwerking mee af te sluiten. Zo kon ik mijn personeel vertellen dat ze ’s nachts met een gerust hart de loods konden verlaten. En dat is fijn en goed, zodat we nog sterker worden als team en met meer plezier werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *