Fulfilment als oplossing voor je webshoplogistiek

In dit artikel bespreken we alles rondom e-fulfilment. Wat houdt e-fulfilment precies in? Wat zijn de voordelen van e-fulfilment? Wanneer loont het om een fulfilment bedrijf in te schakelen?

Wat is e-fulfilment?

E-fulfilment is kortgezegd de oplossing voor alle logistieke problemen rondom je webshop. Een fulfilment bedrijf neemt je verschillende taken uit handen. Denk hierbij aan orderpicking, voorraadbeheer, het verzenden en verwerken van bestellingen en het retourneren van producten.

Wanneer niet kiezen voor e-fulfilment?

Als je weinig pakketten verstuurd van een groot volume, dan kan het niet uit om gebruik te maken van fulfilment. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je een groot aantal taken uit handen geeft en er dus minder invloed op hebt. Als je dit liever niet wil, kun je het ook beter zelf blijven doen. Een ander nadeel is dat klanten geen mogelijkheid hebben om de producten bij de winkel zelf af te halen. Dit is natuurlijk wel mogelijk als je een eigen opslag of showroom hebt. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet halen.

Voordelen van fulfilment

Natuurlijk heeft e-fulfilment ook heel veel voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk de tijd die je bespaard. Logistieke processen kosten namelijk erg veel tijd en deze tijd kun je dan niet meer besteden aan de kernactiviteiten rondom je webshop. Daarnaast kun je gebruik maken van schaalvoordeel. Fulfilment bedrijven verzenden natuurlijk heel veel pakketten per dag en betalen daarom minder kosten per pakket. Hier profiteer jij ook van. Bovendien heb je geen extra opslag meer nodig. Je producten liggen namelijk opgeslagen in het magazijn van het fulfilment bedrijf. Dit bespaart natuurlijk ook weer kosten. Je hebt alleen nog een eigen kantoor nodig, of je werkt gewoon vanuit huis. Tot slot neemt het fulfilment bedrijf ook het magazijnbeheer uit handen.