(ex) studenten aan het woord

Het kiezen voor een opleiding om bijvoorbeeld je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren is een hele logische. Het aantal aanbieders van opleidingen is tegenwoordig groot, waardoor het soms lastig kiezen is. Dan is het fijn om te lezen wat anderen van de opleidingen vonden en hoe de opleiding hen geholpen heeft om hun doel te bereiken. 

Gabrielle

Een (ex) studenten aan het woord. Gabrielle wilde graag als alleenstaande moeder zelf voor haar kinderen kunnen zorgen. ‘Ik was altijd al goed met administratieve zaken. Ik vind dat ook erg leuk om te doen, maar ik had er geen opleiding voor. Hierdoor lukte het maar niet om een leuke baan te vinden. Toen heb ik de opleiding Administratief Medewerker gedaan, waarna ik al snel uitgenodigd werd om op gesprek te komen. Met die uitnodiging was ik al heel blij, dat was nog niet eerder gebeurd. Ik had tijdens de opleiding ook geleerd hoe ik me moet presenteren naar werkgevers toe en dat heeft dus goed geholpen. Ik werd daar niet aangenomen, maar het gaf me wel moed om door te gaan. Het derde sollicitatiegesprek was raak. Sinds drie maanden werk ik nu als administratief medewerker bij een hele leuke organisatie. Ik kan mijn werk heel goed combineren met mijn kinderen. Ik heb echt de ideale baan gevonden die ik zeker niet gehad zou hebben als ik de opleiding niet had gedaan.’

Miriam


Miriam werkte al jaren in de horeca, toen zij door gezondheidsklachten niet zo lang meer kon staan. ‘Ik baalde vreselijk en voelde me totaal nutteloos. Ik miste het contact met de klanten in de horeca en kon maar niet verzinnen hoe ik dit gemis zou kunnen oplossen. Toen zei een vriendin van me dat je als receptioniste ook veel contact met klanten hebt, maar dat je er wel vaker bij kan blijven zitten. Zij heeft me de ogen geopend en ik ben gaan zoeken naar een opleiding receptioniste. Het was even wennen om weer in een klaslokaal te zitten, maar het is me best goed bevallen. Het was leuk om weer mensen te ontmoeten en samen te studeren. We hebben veel van elkaar geleerd. Omdat ik natuurlijk heel veel ervaring heb met het omgaan met mensen en de juiste opleiding had gedaan, had ik heel snel een fijne baan gevonden. Het is totaal anders dan in de horeca, maar het bevalt me prima. Doordat ik niet meer de hele dag hoef te staan en te lopen, voel ik me veel beter en heb ik minder pijn. Het contact met klanten aan de balie en aan de telefoon vind ik ook erg prettig.’