Bedrijfspand met industriële omgeving? Maak gebruik van industrial computers

Tegenwoordig is de aanwezigheid van computers in alle geledingen in nagenoeg het hele bedrijfsleven noodzakelijk. Dit kan soms helaas problematisch zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan plekken in je bedrijfsgebouw waar de omstandigheden niet bepaald ideaal zijn voor een kwetsbare computer om te functioneren. Je kunt dan denken een fabriekshallen waar daadwerkelijk wordt geproduceerd. Ook omgevingen waar kou, hitte en vocht of water een rol spelen zijn plekken waar computers het extra zwaar hebben. Een industrial computer is in feite op al die locaties nodig. Waar deze computers zich zoal mee onderscheiden? In feite in een heleboel dingen. De meest zichtbare zaken worden hieronder uitgelicht.

industrial computer

Robuuste systeemkast, behuizing en bekabeling

Waar een industriële computer zich sowieso mee onderscheidt ten opzichte van ‘gewone’ computers is de manier waarop het geheel wordt beschermd. Zo zul je zien dat industriële pc’s qua behuizing, systeemkast en bekabeling heel wat steviger in elkaar zit. Bovendien zijn er materialen aangebracht die de nodige bescherming bieden aan invloeden van buitenaf. Zo wordt ervoor gezorgd dat de inwendige software kan functioneren zoals gewenst.

Fanless

Het gros van de computers is normaliter uitgerust met inwendige ventilatoren. Producenten brengen deze ventilatoren aan omdat de binnenkant van een pc gekoeld moet zijn en blijven. Hete lucht wordt dan ook afgevoerd via ventilatieroosters. Welnu, bij industrial computers kan dit natuurlijk niet het geval zijn. Die roosters zouden dan namelijk een ingang kunnen vormen voor stof of water. Daarom beschikken deze computers over andere, slimme methoden waarop de essentiële onderdelen koel gehouden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *