Autolaadkranen besturen? Haal je kraancertificaat

Keek jij ook als kind met grote ogen naar die autolaadkranen die bij grote bouwprojecten te zien zijn? Was het toen al een droom om ooit zo’n gigantische wagen te besturen? Je bent niet de enige. Autolaadkranen worden ingezet voor goederenvervoer in allerlei vormen. Denk bijvoorbeeld aan de autolaadkranen bij de haven van Rotterdam, die helpen containers in schepen te laden. Maar ook voor het vervoer van boten wordt de autolaadkraan regelmatig ingezet. In principe kunnen alle zware objecten vervoerd worden door middel van een autolaadkraan. 

Opleiding kiezen

autolaadkranen

Het is dus ook niet zo gek dat er best wat werk is in deze sector. Om de meeste autolaadkranen te mogen besturen moet je immers een kraancertificaat hebben en niet iedereen heeft dat. 

Wil jij graag je kraancertificaat halen? Hier moet je op letten:

  • zorg dat je een erkend certificaat ontvangt na je opleiding
  • kies een korte cursus: dat scheelt je tijd
  • zoek een cursus in de buurt zodat je weinig reistijd hebt

Erkend certificaat 

autolaadkranen

Wanneer je een kraan certificaat wil halen is het belangrijkste misschien wel dat je een erkende opleider uitzoekt. Je wil natuurlijk dat je met jouw certificaat uiteindelijk aan de slag kunt bij een bedrijf met expertise en een goede naam. Deze werken vaak uitsluitend met personen die erkende opleidingen en certificaten hebben.

Natuurlijk wil je niet meer tijd kwijt nodig zijn aan de cursus dan nodig. Kies daarom tevens een opleider in de buurt met een cursusaanbod van niet meer dan enkele dagen.