Achter de computer of in het veld?

Iedereen wilt later veel geld verdienen. Het enige probleem is dat het niet zomaar komt aanwaaien. Hoe jonger je begint, hoe beter dat later voor je toekomst zal zijn. Een bijbaantje is natuurlijk leuk, want dan stroomt er langzaam wat geld binnen. Hiervan kan je weer leuke dingen doen met vrienden of kleding kopen voor jezelf. Wat je voor bijbaan neemt ligt natuurlijk aan hoe je bent als persoon. Ik snap dat een kantoorbaan als toekomstperspectief voor een 14-jarige er niet per se positief uitziet. Een doorsnee dag ziet er natuurlijk oersaai uit, de hele dag een beetje naar het scherm staren.

Ik kan je wel vertellen dat een kantoorbaan een stuk minder saai is dan mensen vertellen. Het is ook naarmate je ouder wordt je steeds meer in dit soort kantoorbanen gaan vinden, mits ze goede koffie hebben natuurlijk. Ik zal je vertellen dat je ook zeker nog genoeg tijd hebt voor plezier en avonturen. Kantoorbanen komen namelijk in allerlei soorten en maten en het betekent ook niet wanneer je een kantoorbaan hebt, je er voor altijd aan vast zit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kantoorbaan bij de ABN AMRO?

Uiteraard zitten er bij kantoorbanen ook altijd minder leuke kanten aan, maar dat is nou eenmaal zou. Ik weet zeker dat elke baan zo zijn voor- en nadelen heeft. Misschien moet je veel zitten of moet je de hele dag staan achter een stabureau. Zorg er in ieder geval voor dat je inhoudelijk leuk werk verricht. Probeer banden te creëren met je collega’s, wellicht een gratis lunch te scoren en zorg vooral dat je bezig bent met creatieve werkzaamheden.

Je kan ook voor een zeer uitdagende baan gaan, waarin je vooral in het werkveld staat. Als je bijvoorbeeld een zelfverzekerd persoon bent kan je ook zelfverzekerd aan de slag bij de politie. Het is belangrijk dat je goede informatie opdoet zodat je weet waar je straks aan toe bent. De NationaleBeroepenGids beschikt over deze informatie.